Jdi na obsah Jdi na menu

Nina Dobrev - Elena Gilbert

8. 11. 2012

Základní info:

Elenu vychovávali manželé Miranda Sommers Gilbertová a Grayson Gilbert jako svou vlastní. Teprve po jejich tragické smrti, kdy se jí a jejího bratra Jeremyho ujme jejich teta Jenna Sommersová, zjišťuje, že je adoptovaná. Eleniny biologickými rodiči jsou její dosavadní „strejda“ John Gilbert a jeho první láska ze střední Isobel Flemmingová.
Elenin svět se otočí vzhůru nohama, když do jejího rodného města Mystic Falls přichází upír Stefan Salvatore, do kterého se na první pohled zamiluje. Časem si však vybuduje komplikovaný vztah i s jeho bratrem Damonem, který je jak nebezpečný tak i velmi přitažlivý, který se do ní zamiluje. Elena se tak ocitá, zatímco bojuje se svými pocity, v milostném trojúhelníku.
Elena je nejlepší kamarádkou Bonnie a Caroline. Navíc je dvojnicí Katherine Pierce, která oba bratry proměnila, a která sama je potomkem Tatii, která zpečetila Kletbu Slunce a Měsíce.

Elena Gilbert

Podrobnější popis:

Elena žije poklidný život v malém městečku Mystic Falls ve Virginii. Vše se změní, když se její rodiče Grayson a Miranda utopí v řece během autonehody, zatímco ona zázračně přežije. Smrt rodičů silně nezasáhla nejen ji, ale i jejího mladšího bratra Jeremyho, který začne užívat drogy. Jejich výchovu si na starost vzala jejich mladá a chaotická teta Jenna.
Po prázdninách se vrací zpět do školy za podpory svých kamarádek Bonnie a Caroline. Ve škole se však také objeví nový záhadný kluk Stefan, který už od prvního okamžiku jeví o Elenu očividný zájem. Podruhé se setkají na hřbitově, kam chodí Elena navštěvovat své rodiče. Po té, co ji Stefan vrátí deník, který na hřbitově ztratila, když utíkala před podivnou mlhou a děsivým havranem, se dozví, že i Stefan si píše svůj.

Ačkoli se rozešla se svým přítelem Mattem, který je do ní stále zamilovaný, se slovy že potřebuje více času, pozve Stefana na školní slavnost a po chvíli spolu začnou skutečně chodit. Její důvěrou však otřásají neustále lži a Stefanova tajemná minulost s jeho bratrem Damonem. Když z fotografie zjistí, že Stefan byl v Mystic Falls už v roce 1953, jde si to s ním vyříkat z očí do očí, a tak jí Stefan přizná, že jsou on i jeho bratr sto let staří upíři. Elena se s ním rozejde, a však po nějaké době, když chce Stefan odejít z města, si uvědomí, že ho stejně miluje. Řekne mu to a společně spolu stráví noc. V zápětí však nalezne obrázek Katherine, Stefanovi i Damonovi bejvalky, která je rozeštvala, a tak zjistí, že jsou úplně identické. Narychlo opustí dům rodiny Salvatorových a po cestě se jí před auto postaví další upír. Naštěstí se poblíž objeví Damon, který ji z rozbitého auta vyprostí a vezme ji s sebou do Georgie za svou starou známou čarodějnicí. Tento výlet poskytne Eleně nový pohled na Damona a trochu se spolu sblíží. Když se Elena vrátí domů, rozhodne se jí Stefan říct celou pravdu, včetně toho, že to on ji zachránil během autonehody, kdy zemřeli její rodiče. Když ji poprvé uviděl a chtěl ji lépe poznat, a nakonec zjistil, že je adoptovaná a pravděpodobně potomkem Katherine. Elena se rozhodne pátrat po své biologické matce, kterou je Isobel Flemmingová, žena učitele Alaricka Saltzmana, která zmizela. Damon ji ale na její přání proměnil v upíra.

Stefan řekne Eleně o Damonově plánu zachránit Katherine a ostatní upíry uvězněné v hrobce, a tak se Elena rozhodne Stefanovi pomoct překazit Damonův plán. Nakonec jim však nic jiného nezbude, než mu skutečně pomoct. Po té, co skupinka upírů z hrobky unikne, rozhodne se jeden z nich, Frederick, vyřídit s bratry účty, a tak Stefana unesou a mučí. Elena, Damon i Alaric uskuteční úspěšnou záchrannou akci, během které většinu upírů z hrobky zabijí, avšak Stefan je příliš slabí, a tak mu Elena nabídne svou krev a uvidí tak i jeho temnější a děsivou stránku. Když zjistí, že Stefan i po zotavení pije lidskou krev a lže jí o tom, uspí ho pomocí sporýše a pro jeho dobro ho s Damonem zavřou.

Do Mystic Falls se vrací Elenin strýc Johnathan Gilbert, který taktéž skrývá nejedno tajemství. Nejen, že ví o místních upírech, ale navíc se kdysi znal a byl zamilovaný do Isobel. Později ho Elena konfrontuje informací, zda je její otec a on to nepopře.
Když se i Isobel vrací do města, kontaktuje Elenu a chce, aby jí předala staré Gilbertovo zařízení proti upírům, které má Damon. Elena ho od něj získá, a když ho dává Isobel, řekne Eleně, že je Damon do ní zamilovaný.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář