Jdi na obsah Jdi na menu

Chuck Bass - Ed Westwick

12. 11. 2012

Životopis

Tento mladý anglický herec je sice nejznámější ze seriálu Gossip girl, ale herectví se věnuje už chvíli. A rozhodl se to udělat pořádně, takže studoval v Národním divadle pro mládež v Londýně stejně jako například Ben Kingsley, Orlando Bloom nebo Timothy Dalton.
Své první role si střihl ještě doma v Británii, až získal roli Chucka Basse. Další role už jsou také z americké produkce. Příští rok má premiéru film Wuthering Heights podle slavné knihy Na větrné hůrce od Emily Bronteové. Ed si tam zahraje samotného Heatcliffa.
Když zrovna nenatáčí, je zpátky doma u rodiny, se kterou má silné pouto, kromě rodičů má ještě dva starší bratry. Od roku 2008 chodil s Jessicou Szohr, ačkoliv dlouho oba prohlašovali, že jsou jen přátelé, nedávno se rozešli kvůli nevěře z její strany a teď se zase spekuluje, že jsou zpátky spolu.
Kromě herecké kariéry se Ed věnuje i hudbě. Je frontmanem a textařem skupiny The Filthy Youth (indie rock). Nedávno ale prohlásil, že tuto činnost poněkud omezí, aby se mohl naplno věnovat hraní.

Filmografie:
2006 – Doctors (Holden Edwards)
AfterLife (Darren)
Potomci lidí (Alex)
Dveře dokořán (Zoran)
2007 – Gossip Girl (Chuck Bass) – stále
Malý Rambo (Lawrence Carter)
2008 – 30 a půl metru (Joey)
2009 – Californication (Chris „Balt“ Smith)
S. Darko (Randy)
2011 – Wuthering Heights (Heatcliff)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář